+ 381 63 347 841 office@finessadekor.com

Zavese

Zavese su nezaobilazan element u uređenju enterijera. One upotpunjuju ambijent, daju toplinu Vašem životnom prostoru i čine ga lepšim. Zato je veoma važno znati kako izabrati pravu zavesu. Naše dvadesetgodišnje iskustvo nam daje mogućnost da Vam pomognemo da u ogromnom izboru različitih dezena i tkanja pronađete baš onu koja će Vaš životni prostor učiniti kompletnijim, vedrijim, elegantnijim…ili baš onakvim kakvim ste oduvek želeli…

KAKO IZABRATI ZAVESE

Zavese se biraju u odnosu na više kriterijuma: količina svetlosti u prostoru, boju zidova, izbor tepiha, u odnosu nam sam stil uređenja enterijera (moderan, stilski, retro, klasičan, industrijski…).

Boja zavese i prostor

Pri izboru zavesa vodi se računa i o veličini prostorije, kao i o površini koje one pokrivaju. Važno je imati na umu da boja zavesa određuje prostor u kojem se boravi, posebno ako su prozori veliki. Zbog toga se obično kada su velike pokrivne površine u pitanju, ide sa svetlijim, neutralnim tonovima. Kada su mali prozori u pitanju, može se ići sa jačim tonovima ili krupnim šarama.

Naravno, uzimajući u obzir i sve ostale faktore koji utiču na uređenje enterijera, prilagodićete zavese Vašim potrebama i mogućnostima u prostoru.

Način održavanja zavesa

Veoma važan faktor pri izboru zavesa je i način održavanja. Većina zavesa se tretira mašinski i pegla. Međutim, postoje i one zavese koje se ne peglaju! Kod većine kupaca, pogotovo onih koji pripadaju mlađim generacijama, ovo je odlučujući faktor pri kupovini zavesa.

Materijali za zavese

Način održavanja zavesa zavisi od materijala od kog su napravljene. Mogu biti poliesterske, pamučne, lanene, viskozne, kao i mešavine ovih materijala. U poslednjih nekoliko godina su se pojavile kvalitetne poliesterske tkanine  koje podsećaju na lan po tkanju, veoma ih je teško razlikovati od prirodne tkanine. Velika razlika je u tome što se lako održavaju i ne peglaju.

Isključivo lanene ili pamučne zavese su osetljive, i obavezno se peglaju. Isto važi i za organdinske zavese koje su veoma tanke i lome se ukoliko se peru na visokoj temperaturi.

Namena sobe i izbor zavesa

Kada se bira zavesa postoji razlika da li je za dnevni boravak, spavaću sobu, dečiju sobu ili je pak u pitanju poslovni ambijent. Za spavaće sobe se obično rade tkanine koje imaju  gušću strukturu i daju intimnost prostoriji. Postoje materijali koji blokiraju svetlost skroz (tzv. BLACK OUT) ili delimično (DIM OUT). Za dnevni boravak postoji široki spektar zavesa zavisno od specifičnosti svakog pojedinačnog ambijenta. Poslovni ambijent zahteva strogu liniju i jednostavnost. Prozori na dečijim sobama mogu biti ukrašeni veselim i živim bojama i neobaveznim formama.

U našoj prodavnici postoji zavesa koja čeka samo Vas. Mi ćemo Vam pomoći da je pronađete i na najbolji način ukladite sa Vašim zahtevom. Zavesu ćemo skrojiti po meri Vašeg prostora i Vašim željama. Preciznost je još jedan od naših kvaliteta, kao i timski rad od momenta kad uđete kod nas da pogledate izbor materijala do finalnog dela postavke zavesa kod Vas u prostoru. Veoma nam imponuje kada neretko od naših kupaca čujemo sledeću rečenicu koja je dokaz njihovog zadovoljstva: “Hvala Vam, ovo je ta jagodica na šlagu od torte!”

Stojimo vam na raspolaganju

1 + 6 =

PRATITE NAS

Finessa Dekor

Svetogorska 30, Beograd

Tel/fax: +381 11 32 32 258,
Mobilni: + 381 63 347 841, + 381 63 347 675, + 381 63 347 814 office@finessadekor.com

PIB: 106566495 M.br: 20632909

ŽR: 205 – 1566 – 46 – 18, Komercijalna banka, Beograd
ŽR: 355 – 1136923 – 73, Vojvođanska banka, Beograd